Dub 282016
 

Dnes tady mám recept na nakládaný bůček. Specialita, po  které budou slintat všichni gurmáni. Specialita, která se hodí k jakékoliv příležitosti, oslavě, či jen tak, nejlépe pokud se podává k pivu, vínu, nebo tvrdému alkoholu.

Ingredience:
Bůček bez kosti a kůže

Nálev na vaření:
Voda
Sůl
Celý pepř
Bobkový list
Česnek

Pasta na pomazání:
Česnek
Sůl
Pepř
Mletá paprika
Chilli
Tymián
Mletá kurkuma

Bůček kupuji s kostí. Je levnější, ale hlavně kosti s kůží dám vařit spolu s bůčkem. Z výsledného vývaru nakonec udělám polévku, která je taková, lepší, poctivější.

Takže. Očištěný bůček vložím do papiňáku, zaliji vodou, přidám sůl, celý pepř, celé stroužky česneku a bobkový list. Všechny ingredience dávám jen tak od oka. Doporučuji si bobkový list pěstovat svůj vlastní. Vůně při vaření opravdu stojí za to.  Bůček vařím do měkka (cca 1.5 hodiny). 

Mezitím než se bůček uvaří, si připravím pastu na pomazání. Utřu česnek se solí, přidám do něj zbylé ingredience a pořádně promíchám. Uvařený bůček rozkrájím na menší (dva až tři) kousky a ještě horký pořádně pomažu připravenou pastou. Čím víc, tím lépe 🙂 Takto natřený bůček zabalím do alobalu a dám do lednice. Tam musí vydržet minimálně tři dny.

Zobrazeno: 292 krát