Dub 012015
 

Mám moc rád zavařenou červenou řepu ve sladkokyselém nálevu. Letos ale žádnou nemáme, proto jsem začal hledat způsob jak si udělat kompot, který by byl okamžitě k jídlu.

Co tedy budeme potřebovat?

1 červenou řepu

A na nálev:
0,25 l vody
50 ml octa
1/4 lžičky soli
25 g cukru
dle chuti fenykl

Řepu pořádně omyjeme a dáme vařit do papiňáku na 30 minut. Poté ji oloupeme a nastrouháme nahrubo.

Do vařící vody dáme fenykl (pokud ho máme rádi) a krátce povaříme. Pak přidáme sůl, cukr, ocet a všechno necháme projít varem. Fenykl scedíme a nálev nalijeme k řepě.

Všechno 10 – 15 minut povaříme. Tím se nám nálev krásně vsákne do řepy. No, a můžeme jíst. Buď teplý, nebo až po vychlazení. Já dávám přednost studenému kompotu.

Zobrazeno: 544 krát