Dub 022015
 

O zázvoru a jeho blahodárných účincích na lidský organismus bylo myslím napsáno už hodně a bylo by mlácením prázdné slámy, kdybych se tady o tom rozepisoval i já. Dnes tady mám recept na to jak si doma udělat kandovaný zázvor.

Ingredience:
kořen zázvoru
cukr
voda

Kořen zázvoru oloupeme (nejlépe škrabkou na brambory).

Nakrájíme na plátky nebo kostičky.

Zalijeme vodou a vaříme alespoň půl hodiny.

Pak vodu scedíme, ale nevylíváme – můžeme použít jako zázvorový čaj, limonádu, apod.

Do nové vody (ale už méně) nasypeme cukr (stejný  objem jako zázvor), scezený zázvor a spolu vaříme bez pokličky. Po cca půl hodině se voda hodně vyvaří a zázvor tak trochu zesklovatí. Zase ho scedíme (a sladkou vodu zase použijeme), pořádně obalíme cukrem a necháme vysušit.

Zobrazeno: 342 krát